+387 (0)66 065 759 Tehnička podrška
Novosti
<< Nazad
Zadnja generacija TDI i TSI/TFSI motora dolazi 2026.
Postavljeno: 07.12.2018.

Posljednja generacija, ako je vjerovati Volkswagenu, TDI i TSI/TFSI motora motora će se pojaviti na tržištu 2026. godine. I to je kraj sa motorima na fosilna goriva kada je Volkswagen u pitanju. Jedini problem, ali doslovno jedini i rješiv problem su baterije i njihov energetski kapacitet, a to je rješiv problem. Do 2030. godine ima dovoljno vremena da se one unaprijede toliko da neće biti potrebe praviti benzince i dizele.

Zato je ovo što danas rade glupost, sa zabranom dizel motora u nekim njemačkim gradovima. Staklenički plinovi dolaze iz benzinaca, mnogo više, nego iz dizel motora, stoga je pozadina potpuno drugačija od predstavljene. Nema to veze sa klimom. Dizel motori imaju bolji stepen iskorištenja goriva, dugovječniji su, a to nije u interesu onima koji prodaju gorivo i održavaju i prodaju motore i gorivo. Žele veću potrošnju, a proizvođači žele motore koji su kratkotrajniji ali i problematičniji za održavanje, drugim riječima, vlasnici trebaju više novca za održavanje. 
Sve je novac, iza svakog interesa stoji moć i novac.

Sa druge strane, baterije i njihov razvoj niko neće moći spriječiti, jer će i tu neko zarađivati. Do 2025. godine Volkswagen će imati najmanje 20 električnih modela u prodaji. Na platformama MEB i PPE.

Izvor
http://www.automotosvijet.com/

MARKETING